Pasztet z kaszy jaglanej z nasionami konopi

jedz
Pasztet z kaszy jaglanej

Wariacji na temat pasztetów warzywnych jest mnóstwo. To jeden z moich ulubionych przepisów. Idealna konsystencja, pyszny smak i łatwe w przygotowaniu. Same plusy, koniecznie wypróbujcie.

 


SKŁADNIKI:

  • 150g kaszy jaglanej
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • szklanka puree z dyni 
  • kilka łyżek nasion konopi
  • sól i pieprz
  • kurkuma
  • sos sojowy jasny
  • papryka słodka
  • 2 łyżki mąki z ciecierzycy


PRZEPIS:

Kaszę gotujemy na miękkości. Warzywa ścieramy na drobnych oczkach. Kaszę mieszamy z przyprawami, puree, warzywami, mąką z ciecierzycy. Mieszamy, przekładamy do keksówki. Pieczemy ok. 60 minut w 180C.

 


Statystyki:
Data dodania: 2017-05-19 08:46:50
Autor:

Aleksandra Roguszewska

Jestem dietetykiem z zawodu i przede wszystkim z pasji i zamiłowania do zdrowego odżywiania. Gotowania i tworzenie nowych przepisów daje mi wiele radości i dzięki temu dbam o zdrowie własne i mojej rodziny. Zarażam uśmiechem i zachęcam...

MEDIA SPOŁECZNOŚCIOWE
Realizacja b2net.pl
Copyright 100 club 2015. All rights reserved.