Pasztet z kaszy jaglanej z nasionami konopi

Wariacji na temat pasztetów warzywnych jest mnóstwo. To jeden z moich ulubionych przepisów. Idealna konsystencja, pyszny smak i łatwe w przygotowaniu. Same plusy, koniecznie wypróbujcie.




SKŁADNIKI:

  • 150g kaszy jaglanej
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • szklanka puree z dyni
  • kilka łyżek nasion konopi
  • sól i pieprz
  • kurkuma
  • sos sojowy jasny
  • papryka słodka
  • 2 łyżki mąki z ciecierzycy

PRZEPIS:

Kaszę gotujemy na miękkości. Warzywa ścieramy na drobnych oczkach. Kaszę mieszamy z przyprawami, puree, warzywami, mąką z ciecierzycy. Mieszamy, przekładamy do keksówki. Pieczemy ok. 60 minut w 180C.

Aleksandra Roguszewska
Aleksandra Roguszewska

Jestem dietetykiem z zawodu i przede wszystkim z pasji i zamiłowania do zdrowego odżywiania. Gotowania i tworzenie nowych przepisów daje mi wiele radości i dzięki temu dbam o zdrowie własne i mojej rodziny. Zarażam uśmiechem i zachęcam wszystkich do zdrowego życia. Mój blog ZIELONA KUCHNIA ZDROWIA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.




Nie przegap najświeższych informacji!

MEDIA SPOŁECZNOŚCIOWE