Jesienne placki dyniowe

Sezon dyniowy w pełni, więc polecam przepis z wykorzystaniem królowej jesieni. Placki dyniowe z dodatkiem jabłek, które idealnie sprawdzą się na przykład jako śniadanie.

Składniki:

pół szklanki puree z dyni
1 jajko
1 łyżka miodu
3 łyżki mąki orkiszowej
2 łyżki mąki kukurydzianej
2 łyżki płynnego oleju kokosowego
jabłka




Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy na gęste ciasto. Jabłka kroimy w drobne plasterki. Na rozgrzanej suchej patelni smażymy placki. Na każdy placek nakładamy plasterek jabłka, kiedy ciasto się ,,zetnie” przewracamy i smażymy jeszcze chwilkę. Podajemy z jogurtem, masłem orzechowym lub samodzielnie.

Aleksandra Roguszewska
Aleksandra Roguszewska

Jestem dietetykiem z zawodu i przede wszystkim z pasji i zamiłowania do zdrowego odżywiania. Gotowania i tworzenie nowych przepisów daje mi wiele radości i dzięki temu dbam o zdrowie własne i mojej rodziny. Zarażam uśmiechem i zachęcam wszystkich do zdrowego życia. Mój blog ZIELONA KUCHNIA ZDROWIA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.




Nie przegap najświeższych informacji!

MEDIA SPOŁECZNOŚCIOWE